HABERLER35. Ahilik Haftası Kutlamaları başladı

35. Ahilik Haftası Kutlamaları başladı

13-09-2022 178-A+

Bu yıl 12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 35. Ahilik Haftası Kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ile başladı.

Törende Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanımız Yılmaz Akdeniz tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Ardından Ticaret İl Müdürü sayın Erhan Özcan eşliğinde Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda Başkanları ve Yılın Ahisi İsmail Diri (Boyacı Arap), Yılın Kalfası Yiğithan Arslantürk (Ayakkabı ve saya üretimi) ve Yılın Çırağı Şinasi Bilir, (Elektrik elektronik görüntü ve ses sistemleri) ile birlikte Bartın Valisi Sayın Dr. Nurtaç Arslan ziyaret edildi.

Ziyarette Vali Arslan’a Ahilik Haftası etkinlikler ile ilgili bilgi vererek destekleri için teşekkür edildi.

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin destek olduğu etkinliklerle Bartın’da 35. Ahilik Haftası dolu dolu kutlanmaya devam edecek.

Etkinlikler kapsamında ahilik stantlarının açılışı, ahilik fotoğrafları sergisi, ahilik aşı ikramı, Mehteran Gösterisi, Semazen Gösterisi, Bartın Ahimizin Takdimi Şed Kuşanma Töreni, İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağına hediyelerinin takdim edilmesi, Canan Topal Konseri, öğrencilere Ahilik Kültürünün tanıtımına ilişkin sunum yapılması, Türk Sanat Müziği Korosu Konseri, Yeni Sanayi Camii'nde Kur'an-ı Kerim okutulması, namaz sonrası Gül Suyu ve Mevlit Şekeri ikramı gibi çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek.

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanımız Yılmaz Akdeniz yaptığı açıklamada ise, “Düzenlenecek olan etkinliklere tüm Bartın halkımızı davet ediyorum.”dedi.

Bartın İli Ahilik Haftası Kutlama Programı şu şekilde:

Ahilik Etkinlik Alanının Açılışı ve Ahilik Aşı Sunumu

13.09.2022 Salı, Saat:11.00 Yer: Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri Ahilik Stantlarının Açılışı, Ahilik Fotoğrafları Sergisinin gezilmesi ve Ahilik Aşı ikramı.

Kültür Müdürlüğünde Konser

13.09.2022 Salı Saat:19.30'da Mehteran Gösterisi (Bartın Belediyesi), Semazen Gösterisi (BOED). Bartın Ahimizin Takdimi Şed Kuşanma Töreni sonrasında İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağına hediyelerinin takdim edilmesi ve Sn.Canan Topal Konseri.

Öğrencilere "Ahilik Kültürü Sunumunun" Yapılması

14.09.2022 Çarşamba Saat: 10.30 Yer: Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören öğrencilere Ahilik Kültürünün tanıtımına ilişkin sunum yapılması.

Türk Sanat Müziği Konseri

15.09.2022 Perşembe Saat: 19.30 Yer: Kültür Müdürlüğü Konser Salonu Sn.Sezen Fındık Öztaş koordinatörlüğünde Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Türk Sanat Müziği Korosu Konseri.

Kuran-ı Kerim Okutulması

16.09.2022 Cuma Hutbesinde ebediyete intikal etmiş esnaf ve zanatkârlarımız için Yeni Sanayi Camii'nde Kur'an-ı Kerim okutulması, namaz sonrası Gül Suyu ve Mevlit Şekeri ikramı.