HABERLERMESO Başkanımız Akdeniz SANTEK Toplantısına katıldı

MESO Başkanımız Akdeniz SANTEK Toplantısına katıldı

11-01-2023 179-A+

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanımız Yılmaz Akdeniz, Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu ’nda düzenlenen Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) Toplantısına katılım sağladı.

Toplantıda sanayi kuruluşlarımızın rekabet güçlerini artırmalarına yönelik Üniversite Sanayi İş Birliğinin artırılması için Bartın Üniversitesi ile yapılacak çalışmaların belirlenmesi. KOSGEB desteklerinin yaygınlaştırılması amacıyla genç ve yeni mezun istihdamına yönelik KOSGEB tarafından yürütülen Mikro ve Küçük İşletmelere yönelik başvuru sonuçlarının değerlendirilerek KOBİ gelişimi ve KOBİGEL desteklerinin başvuru sayısının artırılmasına yönelik eylem planı hazırlanması ve istihdam garantili eğitimlerin tekrar başlaması için yapılacak çalışmaların belirlenmesi. Ayakkabı ve Saya sektörünün güçlendirilmesi amacıyla Bartın Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda ve meslek liselerinde Ayakkabı ve Saya Üretim Bölümünün açılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılarak dezavantajlı grupların kooperatifleşmesine öncülük edilmesi için yapılacak çalışmaların belirlenmesi. Kayıt dışılıkla mücadele ve güçlü ekonomi için kurulumuz kurumların kayıt dışılıkla azaltılmasına yönelik ve İlimizde pozitif bir dışsal (ihracatın artırılması ve ithalatın azaltılması) ekonomi için yapılacak çalışmaların belirlenmesi konuları görüşüldü.

MESO Başkanımız Yılmaz Akdeniz toplantının ardından yaptığı açıklamada ise, “Gerçekleştirilen toplantının Bartın'ımız için hayırlara vesile olmasını dilerim.”diye konuştu.