HABERLERDepremzede vatandaşlarımız için yapılan çalışmalar değerlendirildi

Depremzede vatandaşlarımız için yapılan çalışmalar değerlendirildi

17-03-2023 115-A+

Bartın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanımız Yılmaz Akdeniz, birliğe bağlı oda başkanları ile birlikte Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında düzenlenen ve Vali Yardımcılarının da yer aldığı Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Valilik Çeşm-i Cihan Toplantı Salonunda yapılan toplantıda; ilimizden deprem bölgesine gönderilen gıda başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm yardımların devamlılığının sağlanmasının önemine vurgu yapan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, bugüne kadarki destekleri nedeniyle oda başkanlarına teşekkür ederek, bundan sonra da önemli katkılarda bulunacaklarına inandığını ifade etti.

Toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Oda Başkanımız Yılmaz Akdeniz ise, “Depremin yaşandığı 6 Şubat tarihinden itibaren bizim de yüreğimiz deprem bölgesinde atarken esnafımızdan tamamen gönüllülük esasına dayanan bir dayanışma örneği ile çeşitli meslek dallarına mensup ustalarımız ve esnaflarımız beraberlerinde ihtiyaç duyulan malzemelerle bölgeye intikal ederken arama kurtarma ekiplerimize destek sağlamıştır. Yine ilk günden itibaren Valiliğimiz koordinasyonunda düzenlenen aynı yardım kampanyasında gerek Birlik ve Odalar nezdinde gerekse de hayırsever esnaflarımız ve iş insanlarımızın katkılarıyla hem bölgeye kuru gıda, bez, mama ve soba gibi, hem de Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan ve depremden etkilenen illere binlerce ekmek sağlayan fırına un tedarik ettik ve etmeye devam ediyoruz. Gerek deprem bölgesinde gerekse de ilimize deprem bölgesinden gelen misafirlerimize yönelik destek ve yardımlarımız Bartın Valiliğimiz koordinasyonunda devam edecektir. Bu koordinasyonda büyük emekleri olan sayın Valimiz Dr. Nurtaç Arslan'a bir kez daha şahsım, oda başkanlarım, üyelerimiz ve esnaflarımız adına teşekür ederken depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Bugünleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza inancım tamdır.”diye konuştu.