HABERLERMESO Başkanımız Akdeniz Kırşehir’de düzenlenen Ahilik Kutlamalarına katıldı

MESO Başkanımız Akdeniz Kırşehir’de düzenlenen Ahilik Kutlamalarına katıldı

19-09-2022 174-A+

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanımız Yılmaz Akdeniz, Kırşehir’de düzenlenen 35. Ahilik Haftası kutlama etkinliklerine katıldı.

MESO Başkanımız Yılmaz Akdeniz ilk olarak TESK Genel Başkanı sayın Bendevi Palandöken’in başkanlığında Kırşehir Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısına katılarak birlik ve federasyon başkanları ile bir araya geldi.

Ardından ise Başkan Yılmaz Akdeniz 35. Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı.

Kutlamalar Cacabey Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Jandarma Genel Komutanlığına ait Bando Gösterisi ve Mehteran Bölüğü konseri ile başladı.

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ahilik Haftası Kutlama Mesajının da okunduğu programda bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Vedat Bilgin, Ahilik teşkilatı ve Ahi Evran-ı Veli'nin üretime katkı sağlayan en önemli unsurlardan olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Vedat Bilgin tarafından Yılın Çırağı Samet Çakır'a, Yılın Kalfası Yağız Faik Aksu'ya ve Yılın Ahisi Zeki Satıcı'ya  ödülleri takdim edildi.

 

Vali sayın H. Mete Buhara, TESK Genel Başkanı sayın Bendevi Palandöken ve TOBB Genel Başkan Yardımcısı sayın Cengiz Delibaş tarafından Bakana Şed kuşandı.

Törende, Şed Kuşatma gösterisinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar tarafından sunulan Helikopter Gösterisi vatandaşların büyük beğenisini aldı.

Oda Başkanımız Yılmaz Akdeniz ise tören sonrası yaptığı açıklamada, “35. Ahilik Haftası Kutlama Törenini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin, TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken, 81 ilden gelen Birlik Başkanlarımız, Ticaret Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcilerimiz, kıymetli konuklarımızın katılımları ve Kırşehir Halkının coşkusuyla gerçekleştirdik.

Performanslarıyla kutlamalara renk katan Jandarma Genel Komutanlığı Bando ve mehteran bölüğü ile helikopter gösterileriyle yürek kabartan Çelik Kanatlar ekibine teşekkür ederiz.”dedi.