HABERLERAkdeniz, Bartın Irmağı Islahı Projesi Bilgilendirme Toplantısına katıldı

Akdeniz, Bartın Irmağı Islahı Projesi Bilgilendirme Toplantısına katıldı

13-09-2023 105-A+

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanımız Yılmaz Akdeniz, Kültür Merkezinde düzenlenen Bartın Irmağı Islahı Projesi Bilgilendirme Toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, sel ve taşkınların çokça yaşandığı ilimizde hem bu konuya katkı sağlamak hem de Bartın Irmağı’nın güzelliğini bozmayacak bir projenin hazırlanması için, toplumun tüm kesimlerinden gelen talep ve önerileri de dikkate alarak ilgili kurumlarla yoğun bir şekilde çalışmaların sürdürüldüğünü ifade ederek en verimli ve Bartın’a en yakışan bir projeyi ortaya koymayı ve ırmağın çevresindeki peyzaj çalışmaları dahil bir bütün halinde hazırlanacak projenin güzel ilimiz Bartınımıza büyük katkı sağlamasını hedeflediklerini belirtti.

Ardından DSİ Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Bülent Selek ve beraberindeki heyet tarafından Bartın Irmağı Islahı hakkında bugüne kadar yapılan ve bundan sonraki süreçte yapılması planlanan çalışmalar ile projenin teknik detayları ve kapsamı alanı hakkında bilgi verildi.

Soru cevap şeklinde devam eden toplantı karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.