HABERLEROda Başkanımız Akdeniz’den esnafımıza yapılandırma çağrısı

Oda Başkanımız Akdeniz’den esnafımıza yapılandırma çağrısı

04-04-2023 134-A+

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanımız Yılmaz Akdeniz, esnafımıza çağrıda bulunarak, 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanundan yararlanmalarını istedi.

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanımız Yılmaz Akdeniz esnafımıza yaptığı çağrıda şöyle konuştu: “Değerli esnaf ve sanatkarlarımız, 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu yasa ile; Yapılandırılan alacaklar peşin ya da 12-18-24-36 veya 48 eşit taksitler halinde ödenebilecektir. Geçmiş yıl beyanları artırılarak (matrah artırımı) vergi incelemesine muhatap olunmayacaktır. Yapılandırılan borçların tamamı peşin olarak ödenmesi halinde ayrıca indirim yapılacaktır. 30 Eylül 2023 tarihine kadar araç muayenelerinin yaptırılması halinde aylık %5 fazlaların tahsilinden vazgeçilecektir.

Daha önceki yapılandırma kanunlarından yararlanıp ödemesi devam edenler talep edilmesi halinde bu Kanun kapsamında yapılandırılabilecektir. Vergi aslına bağlı cezalar terkin edilecektir.

Yapılandırma başvuruları başlamış olup 31 Mayıs 2023 tarihinde sona erecektir.”