HABERLERŞed Kuşanma Töreni gösteriler ve konserle taçlandı

Şed Kuşanma Töreni gösteriler ve konserle taçlandı

14-09-2022 203-A+

Bu yıl 12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında kutlamaya devam edilen 35. Ahilik Haftası etkinlikleri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin destekleriyle Kültür Merkezinde düzenlenen Mehteran Gösterisi, Semazen Gösterisi, Bartın Ahimizin Takdimi Şed Kuşanma Töreni, İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağına hediyelerinin takdim edilmesi ve Canan Topal Konseri ile devam etti.

Bartın Valisi Sayın Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Sayın Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkan Vekili Sayın Hüseyin Fırıncıoğlu, Merkez Komutan Sayın Erdal Bilgi, İl Müdürleri, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda Başkanları ve esnaf ve halkın yoğun ilgi gösterdiği program şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Ticaret İl Müdürü Sayın Erhan Özcan'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Sayın Vali Dr. Nurtaç Arslan günün anlamına dair konuşma gerçekleştirdi.

Vali Arslan konuşmasında: "Birçok etnik unsuru ve inancı bir arada barındıran Anadolu topraklarında ortaya çıkan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahilik, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesidir. Bugün yapmamız gereken, tarihimizin zenginliklerinden beslenen bu kadim kültürü, günümüzün şartlarına göre uyarlayarak yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarabilmektir. Bu vesileyle, medeniyetimizin mimarlarından Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle anıyor; milletimizin, esnaf ve sanatkârlarımızın 35 inci Ahilik Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum."ifadelerini kullandı.

Program Bartın Belediyesi Mehteran Gösterisi, Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği (BOEDDER-SK) öğrencileri tarafından hazırlanan Engelsiz Adımlar Semazen Gösterisi ile devam etti.

Şed kuşatma töreninin ardından Vali Sn. Arslan ve protokolün üyeleri tarafından İlin Ahisi İsmail Diri, İlin Kalfası Yiğithan Arslantürk ve İlin Çırağı Şinasi Can Bilir'e plaketleri verildi.

Günün son etkinliği ise müzisyen Canan Topal konseri oldu.

Konserde Canan Topal sevilen eserler ile bütün dinleyicileri mest ederken Vali Nurtaç Arslan ve protokol üyeleri şarkılara hep beraber eşlik etti.

Konser sonunda Sayın Vali Dr Nurtaç Arslan, Canan Topal'a çiçek takdiminde bulundu.

Fotoğraf çekimi sonrasında sunumu ile programa renk katan program sunucusu Nurhan Cihan'ın güzel temennileri ile program sona erdi.

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanımız Yılmaz Akdeniz program sonunda yaptığı açıklamada ise, “Programa ilgi ve alaka gösteren tüm katılımcılara saygı ve teşekkürlerimi sunarken Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizin destek olduğu etkinliklerle Bartın’da 35. Ahilik Haftası kutlamaları devam edecek.”dedi.