Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanımız Yılmaz Akdeniz, KOSGEB’in ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği Avrupa İşletmeler Ağı Projesi bilgilendirme toplantısına katıldı.
KOSGEB’in ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği Avrupa İşletmeler Ağı Projesi bilgilendirme programına Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak katılım sağlayan Birlik ve Oda Başkanımız Yılmaz Akdeniz fikir ve görüşlerini paydaşlarla paylaştı.
Riverside Otel’de gerçekleştirilen program kapsamında KOBİ Uzmanları Mustafa Bayrak ve Gürkan Gürcan tarafından katılımcılara bilgi verildi.
Toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Oda Başkanımız Yılmaz Akdeniz açıklamasında, “Toplantıyla katılarak bizleri bilgilendiren KOSGEB KOBİ Uzmanları Mustafa Bayrak ve Gürkan Gürcan’a ve değerli fikir ve görüşlerini paylaşan Bartın TSO Başkanı sayın Halil Balık’a, BAKKA Bartın Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü sayın Osman Bahadır Kalecik’e, KOSGEB İl Müdürü sayın Gökhan Akdağoğlu’na, Ticaret İl Müdürü sayın Erhan Özcan’a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü sayın Birol Cangi’ye, OSB Müdürü sayın Oğuzhan Kasapoğlu’na ve Bartın Üniversitesi’nden Doç.Dr.Ümit Tayfun’a çok teşekkür ediyorum. Toplantımız Bartın’ımız ve KOBİ’lerimiz için hayırlara vesile olsun.”dedi.
TEK PAZAR (Single Market) Programı
Uluslararası pazarlara erişim bileşeni altında 2022-2025 tarihleri arasında uygulanacak olan Avrupa İşletmeler Ağı (Enterprise Europe Network) projesi, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve Avrupa'daki KOBİ'lerin rekabet güçlerini artırmak, yenilikçiliklerini teşvik etmek ve uluslararası işbirliği fırsatlarını geliştirmek için kurulmuş en büyük ağdır.
Avrupa İşletmeler Ağı, Dünya’nın farklı ülkelerindeki yerel ve ulusal ortaklar aracılığıyla hizmet verir. Temel hedefleri şunlardır: İşletme Danışmanlığı ve Destekler: KOBİ'lerin iş geliştirme süreçleriyle ilgili konularda danışmanlık sağlamak, büyümelerine rehberlik etmek ve yenilikçilik kapasitelerini artırmak.
Teknoloji ve İnovasyon: İnovasyon odaklı hizmetler sunarak KOBİ'lerin teknolojik altyapılarını güçlendirmek, Ar-Ge faaliyetlerine destek sağlamak ve yenilikçi ürün ve hizmet geliştirme süreçlerine katkıda bulunmak.
Uluslararası İşbirliği ve Pazar Erişimi: KOBİ'lerin uluslararası pazarlara açılmasını teşvik etmek, yerel mevzuatlar hakkında bilgi vermek, ihracat kapasitelerini artırmak, uluslararası işbirliği fırsatlarını sunmak ve AB içinde veya dışında işbirliği ortakları bulmalarına yardımcı olmak.
KOBİ'ler Arası Ağ Oluşturma: KOBİ'ler arasında işbirliği ve ortaklık fırsatları yaratmak, sektörel ağlar oluşturmak ve iyi uygulama örneklerini paylaşmak. Tüm hizmetler ücretsiz olarak; KOBİ'lerin işletme faaliyetlerini geliştirmelerine, uluslararası alanda rekabet etmelerine ve büyümelerine yardımcı olmak için tasarlanmış ve alanında tecrübeli uzmanlar tarafından verilmektedir.
Avrupa İşletmeler Ağı'nın ayrıca KOBİ'ler için eğitim programları, seminerler, etkinlikler ve uluslararası işbirliği etkinlikleri gibi çeşitli faaliyetleri de bulunmaktadır. Bu ağ, Avrupa'daki KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmak ve sürdürülebilir büyümelerini desteklemek için önemli bir araç olarak kabul edilir.