HABERLERAKDENİZ, “ESNAFA SİCİL DÜZENLEMESİ VE KREDİ DESTEĞİ ŞART

AKDENİZ, “ESNAFA SİCİL DÜZENLEMESİ VE KREDİ DESTEĞİ ŞART

19-08-2019 708-A+

AKDENİZ, “ESNAFA SİCİL DÜZENLEMESİ VE KREDİ DESTEĞİ ŞART
 

      Üç kamu bankasının orta ve büyük işletmelere verdiği kredi paketine esnafı da eklemesi gerektiğini vurgulayan Bartın Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, “Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından orta ve büyük işletmelere yönelik başlatılan İvme Finansman Paketine esnafımız da eklenmeli. Kredi desteğine en çok esnafımızın ihtiyacı var. Öncelikle etkin bir sicil düzenlemesi ile kara liste sorunu çözülerek esnafımızın krediye ulaşmadaki engeller kaldırılmalı. Ardından da düşük faizli kredi desteği sağlanmalı” dedi.

KAMU BANKALARI İVME FİNANSMAN PAKETİNE ESNAFIMIZI DA EKLEMELİ


    Kamu bankalarının kredi desteklerinde küçük işletmeleri yani esnafımızı da düşünmesi gerektiğine dikkati çeken Bartın Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz “esnafın ve diğer tüm sektörlerdeki esnafımızın bu kredi desteklerine her kesimden daha çok ihtiyacı var” diye konuştu.

SİCİL DÜZENLEMESİ OLMADIĞI SÜRECE KREDİ DESTEĞİ İŞE YARAMIYOR


       Kara liste sorununun çözülmesiyle esnafın krediye ulaşmadaki engellerinin kalkacağını hatırlatan Akdeniz, “Esnafımızın kredi konusunda en büyük iki sorunundan birisi düşük faizli kredi imkânları ve kara liste sorunu. Kredi imkânları sağlansa dahi sicil düzenlemesi yapılmadığı sürece esnafımız zaten krediye ulaşamıyor. Öncelikle kara liste mağduru esnafımızın bu engelinin kaldırılması, daha sonra ise uygun ve cazip koşullarda kredi imkânları sağlanması ekonomimiz için de önemli bir adım olacaktır. Bayram sonrası esnafımıza bu konuda müjde verilmesi hem tüm camiamızı hem de ekonomimizi rahatlatacaktır” şeklinde söyledi.