HABERLERBaşkan Akdeniz ,Şanlıurfa Halfediye turistik gezi amaçlı kullanılan gezi tekneleri imalatı yapan üyemizle gurur duydum

Başkan Akdeniz ,Şanlıurfa Halfediye turistik gezi amaçlı kullanılan gezi tekneleri imalatı yapan üyemizle gurur duydum

30-12-2018 674-A+
Oda başkanımız Yılmaz Akdeniz Atılım Küçük sanayi sitesine yaptığı ziyaret ile ilgili olarak yaptığı açaıklamada,odamız üyesi Deniz Çoşkun’nun işyerine ziyaretine gittiğimde Şanlıurfa Halfediye turistik gezi amaçlı kullanılan gezi tekneleri yaptığını gördüm ve sevindim.Deniz Çoşkun’u tebrik ettim.Bartın’lı olarak gurur duydum.Şimdi Eski Halfeti olarak adlandırılan ve büyük bölümü su altında kalmış yerleşim yavaş yavaş turistik bir beldeye dönüşüyor. Eski Halfeti; gölün kıyısındaki tekneleri, çay bahçeleri, restoranlar ve konaklama tesisleriyle bir Ege kasabasını andırıyor artık.
Halfeti Şanlıurfa'ya 120 km, Gaziantep'e 105 km uzaklıkta, idari olarak Şanlıurfa'ya bağlı olmasına rağmen ekonomik olarak Gaziantep'le yakın ilişki içinde. Bu nedenle ilçeye Gaziantep'ten sürekli araç seferleri bulunuyor. Rumkale'ye ulaşmanın en kolay yolu Halfeti'den kalkan motorlar. Böylece hesaplı bir çevre gezisi de yapılabilir. Gaziantep İl Özel idaresi İDO'dan aldığı Kumla vapuruyla Birecik Baraj Gölü üzerinde turlar düzenlemeye başladı. Yaklaşık beş saat süren bu turla da Zeugma, Halfeti ve Rumkale'yi keşfetmek olanaklı.