HABERLERBaşkan Akdeniz,Kurban Bayramı nedeniyle araçları ile uzun yolculuğa çıkacak vatandaşları uyardı.Aracınıza bakım yaptırın yolda kalmayın

Başkan Akdeniz,Kurban Bayramı nedeniyle araçları ile uzun yolculuğa çıkacak vatandaşları uyardı.Aracınıza bakım yaptırın yolda kalmayın

08-08-2019 664-A+
Bartın Maddeni Eşya Sanatkarları  Odası Başkanı Yılmaa Akdeniz’den Bayramda uzun yola çıkacak vatandaşlara yolda kalmayın uyarısı.
Aracınıza bakım yaptırın yolda kalmayın!...

Bartın Maddeni Eşya Sanatkarları  Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle araçları ile uzun yolculuğa çıkacak vatandaşları uyardı.

         Sevdiklerinize kavuşmanın birinci kuralı sizi onlara götürecek olan araçlarınıza bakmaktır diyen Akdeniz,Bayram tatili nedeniyle şehir dışı seyahatler oldukça yoğun olacak.

                      Bayramda giyeceğiniz kıyafetler kadar, aracınızın bakımı önemli.

Bu nedenle özellikle araçlarınızın yağı ve suyunu tamamlayıp, aydınlatma sistemini kontrol etmelisiniz. Özellikle lastikleri eskiyen araçlar büyük tehlikeyle karşı karşıya. Aşınan lastiklerin yarılma riski yüksek olacağı için, duble yollar nedeniyle yüksek hızla seyreden araçların da kaza riski artırmaktadır. Lastik hava basınçları da diş kalınlığı kadar önemli. Ayrıca doğru lastik, gerektiği kadar hava basıncı yakıt ekonomisi de sağlayacaktır dedi. Sıcakta kuruyan ve niteliğini kaybeden silecek lastikleri yağmur suyunu istediğiniz şekilde aracınızın camından atamayacaktır diyen Akdeniz, buda görüş açınızı engelleyecek, olası tehlikeleri beraberinde getirecek. Mutlaka silecek lastiklerinizi değiştirin.

Araçlardaki akülerin de önemine dikkat çeken Akdeniz, yola çıkmadan akülerin ölçümünü yaptıran sürücülerin sürpriz ile karşılaşmamaları için gerekli önlemi almaları gerektiğini söyledi.

Araç bakımları için Bartın Madeni Eşya Sanatkarları Odası üyelerinin hazır olduğunu belirten Akdeniz, vatandaşların sanayi esnafına güvenmesini, gönül rahatlığı ile kontrollerini yaptırmalarınıifade eden Meso Başkanı Akdeniz, ayrıca vatandaşların www.bartinmeso.com üzerinden oda iletişim bilgilerine ve esnaflarımıza ulaşabileceklerdir. 

Sadece bakım yetmez…

 

Yola çıkacakların sadece araçlarına bakım yaptırmalarının yeterli olmadığını sözlerine ekleyen başkan Yılmaz Akdeniz, araçlarda bulunması gereken, çeki halatı, ilk yardım çantası, yangın söndürme tüpü, stepne, stepne değiştirme gereçleri, reflektör ve bunun yanında araç kasko, sigorta iletişim bilgileri ve haritanın da unutulmaması gerektiğini hatırlattı.

Uykusuz ve yorgun araç kullanmamalı. Sürücü ve yolcular emniyet kemerini takmalı, emniyet kemeri kullanmanın trafik kazalarındaki ölümlerde yüzde 45, ağır yaralanmalarda ise, yüzde 50 oranında azalma sağladığı unutulmamalıdır. Emniyet Genel Müdürlüğünün verilerine göre; ölümle sonuçlanan her 3 kazadan birinin aşırı hızdan kaynaklandığını sürücülerimiz bilmelidir. Araç sürücüleri yüksek hız limitinin görme ve algılama yeteneğini olumsuz etkilediğini, ayrıca hızlı limitini aşarak kaza yapan araçlarda yaralanma ve ölüm riskinin çok yüksek olduğunu bilmelidir. Sürücülerimiz araç kullanırken kesinlikle cep telefonu ile konuşmamalı. Genel trafik kurallarına uyulmalı ve hız sınırlarına riayet edilmeli. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür.

Bu güzel bayramı sevdikleriniz ile geçirmeniz için trafik kurallarına uyun. Sevinç dolu olan bu günlerimizi hüzne çevirmeyin. Sürücülerimiz trafikte birbirlerine karşı sevgi ve saygı kurulları içerisinde hareket edip, sabırlı bir şekilde araç kullanırlarsa kazalar büyük ölçüde azalacaktır. Bartın Madeni Eşa Sanatkarları Odası Başkanı Akdeniz, vatandaşların mutlu, huzurlu, küslerin barıştığı, yoksulların sevindirildiği, paylaşma seviyesinin yükseldiği güzel bir bayram geçirmelerini diledi.