HABERLEROda Başkanımız Akdeniz’den 3 Aralık Engelliler Günü mesajı

Oda Başkanımız Akdeniz’den 3 Aralık Engelliler Günü mesajı

03-12-2022 168-A+

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanımız Yılmaz Akdeniz, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bartın Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanımız Yılmaz Akdeniz, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları söyledi, “Engelli vatandaşlarımız, toplumumuzun eşit yaşam hakkına sahip bireyleridir ve onların yaşamda karşılaştıkları zorluklara karşı gerekli önlemlerin alınması hepimizin öncelikli görevidir. Engelli bireylerimizin toplumun yaşayan ve üreten bir parçası olarak hayatın içinde yer almasının sağlanması, bunun için gerekli politikaların hayata geçirilmesi sosyal devletin gereğidir.

Bu, aynı zamanda, ülkemizin çağdaşlık seviyesinin de bir göstergesidir. Buna karşın, ülkemizde engellilerin karşılaştıkları fırsat eşitsizliklerini ortadan kaldırılmaya yönelik iyileştirmeler, ne yazık ki istenilen düzeyde değildir. Engellilerimizin geleceğe umutla bakması, sağlık hizmetlerini sorunsuz alması ve üretime katılması için gereken tedbirlerin zaman geçirmeksizin alınması, onlar için uygar bir ülkeye yakışır yaşam standartlarının oluşturulması gerekmektedir. Unutmayalım ki; herkes bir engelli adayıdır. Bu duygularla, engelli yurttaşlarımızın, engellerinin kalktığı, sosyal, siyasal ve ekonomik hayata tam olarak katılacakları, toplumda bu yönde bilinç ve hassasiyetin artması temennisiyle, 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutluyor, zor şartlar altında hayatlarını sürdürmek zorunda kalan tüm engelli vatandaşlarımıza ve onlara desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”